Založ si blog

Slovensko a záchrana štátov PIGS

 

Mesiace a dni nás neustále trápi téma gréckeho bankrotu a dlhovej krízy Španielska, Portugalska a Talianska a samozrejme aj Írska. Pri Írsku si neodpustím poznámku, ako bolo označované  za ekonomického tigra a dávali nám ho za príklad naši smerovači  do európskej únie a eurozóny. Média nám to podsúvali ako príklad hodný nasledovania. Zatiaľ ho síce nenasledujeme, na šťastie!

Keďže sme aj v EÚ a menovej únií, tak keď bolo dobre , brali sme výhody, ale bohužiaľ, keď je zle treba prejaviť solidaritu. Áno, solidaritu môžeme prejaviť pani Merkelová a Sarkozy.  Ale iba pomernú solidaritu za roky, kedy sme v menovej únií t. j. za cca 3 roky, kedy sme mohli teoreticky zistiť a upozorniť  na nehospodárnosť ostatných členov menovej únie! Moja otázka je, čo robili ostatní a hlavne zakladajúci členovia EÚ a menovej únie, prečo neupozornili svojich zakladajúcich členov , že ich ekonomika nespĺňa kritéria, ktoré si sami určili! Kde boli celé tie roky reitingové agentúry, ktoré iba nahrávajú nevedomky  medzinárodným finančným špekulantom. Účasť na záchrane štátov ako Grécko a spol. ? Ešte raz zdôrazňujem: áno, ale iba v prípade príspevkov na ich záchranu vypočítaných podľa dĺžky členstva v menovej únií a zohľadnení ekonomickej výkonnosti jednotlivých členských štátov menovej únie!!!

RegioJet nevracia Slovákom peňažné prostriedky za stornované cestovné lístky, alebo záchrana firmy na úkor cestujúcich zo Slovenska? !

07.04.2020

Môj príbeh so spoločnosťou RegioJet začal , rezerváciou cestovných lístkov Bratislava – Praha 6.5.2020 a späť Praha – Bratislava 10.5.2020, pričom som uhradil čiastku 103,60 EUR 5.3.2020. Ako na potvoru sa rozbehla pandémia u nás, aj v ČR, a na základe informácií, ktoré boli vtedy dostupné som zhodnotil, že v máji sa určite cestovať nebude. Dňa 18.3.2020 som [...]

Prečo len cca 22 percentná účasť  Slovenskej republike v eurovoľbách

05.06.2019

Všetci v EÚ, a hlavne u nás, plačú. Prečo je taká nízka účasť občanov v eurovoľbách? Preto lebo, ide o voľby, kde vás priamo nútia vybrať si stranu a zakrúžkovať dvoch preferovaných kandidátov. To je ale ten problém, lebo niektoré osobnosti, by si zaslúžili byť europoslancami , ale z pohľadu voliča kandidujú za stranu, ktorú oni voliť z princípu nebudú [...]

Červená pošta.

27.09.2018

Názov Červená pošta vznikol nie preto, že by v dnešnej dobe obsadili poštu komunisti. Ide o veľkú poštu v mestskej časti Petržalka v Bratislave, ktorá mala červenú farbu fasády ( ľudia ju tak začali volať ešte pred rokom 1989), v súčasnosti už má inú fasádu, ale pre občanov Petržalky je to stále Červená pošta. Prečo sa zaoberám Červenou poštou, [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 104394x
Priemerná čítanosť článkov: 2747x

Autor blogu

Kategórie