Platené parkovanie v BA?

11. decembra 2013, Borotovský, Nezaradené

Všimli ste si , že hlavné mesto SR Bratislava pripravilo spoplatnenie parkovania pre občanov ? Ide o návrh Všeobecne záväzného nariadenia Hlavného mesta SR Bratislavy o vymedzení úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie, o spôsobe jeho platenia a spôsobe preukázania jeho zaplatenia. Napríklad rezident 30,00 € za rok 1 auto, ak vlastní 2. auto tak 100 násobok.
Dôchodcovia majú platiť z dôchodkov ďalší poplatok, a to keď väčšina už nemá ani na lieky a auto je pre nich prostriedok ako sa dostať k lekárovi, na nákup a pod. Mladé rodiny zaťažené hypotékou rátajú, či majú na sunar a auto potrebujú na návštevy lekárov , rozvoz detí do škôlok a škôl!
Riešiť problém s parkovaním, jeho spoplatnením, nezvýši počet parkovacích miest!
Skutočným riešení je vybudovanie nových parkovísk, nových parkovacích domov (priestor pre podnikateľov ) a vybudovanie záchytných parkovísk pre ľudí dochádzajúcich za prácou do Bratislavy. Nepovoliť výstavbu a prevádzku akýchkoľvek priestorov či už obytných, alebo slúžiacich na podnikanie bez vybudovania adekvátneho množstva parkovacích miest.
Mestské časti , ktoré pristúpili k predmetnému projektu spoplatnenia parkovania, si vypracujú, po schválení Všeobecného záväzného nariadenia Hlavného mesta SR Bratislavy o vymedzení úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie, o spôsobe jeho platenia a spôsobe preukázania zastupiteľstvom mesta Bratislavy, vlastné Všeobecné záväzného nariadenie o vymedzení úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie, o spôsobe jeho platenia a spôsobe preukázania jeho zaplatenia, kde jednotlivé poplatky môžu, a asi spravidla budú nižšie, ako vo VZN hl. mesta Bratislava.