Založ si blog

Platené parkovanie v BA?

Všimli ste si , že hlavné mesto SR Bratislava pripravilo spoplatnenie parkovania pre občanov ? Ide o návrh Všeobecne záväzného nariadenia Hlavného mesta SR Bratislavy o vymedzení úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie, o spôsobe jeho platenia a spôsobe preukázania jeho zaplatenia. Napríklad rezident 30,00 € za rok 1 auto, ak vlastní 2. auto tak 100 násobok.
Dôchodcovia majú platiť z dôchodkov ďalší poplatok, a to keď väčšina už nemá ani na lieky a auto je pre nich prostriedok ako sa dostať k lekárovi, na nákup a pod. Mladé rodiny zaťažené hypotékou rátajú, či majú na sunar a auto potrebujú na návštevy lekárov , rozvoz detí do škôlok a škôl!
Riešiť problém s parkovaním, jeho spoplatnením, nezvýši počet parkovacích miest!
Skutočným riešení je vybudovanie nových parkovísk, nových parkovacích domov (priestor pre podnikateľov ) a vybudovanie záchytných parkovísk pre ľudí dochádzajúcich za prácou do Bratislavy. Nepovoliť výstavbu a prevádzku akýchkoľvek priestorov či už obytných, alebo slúžiacich na podnikanie bez vybudovania adekvátneho množstva parkovacích miest.
Mestské časti , ktoré pristúpili k predmetnému projektu spoplatnenia parkovania, si vypracujú, po schválení Všeobecného záväzného nariadenia Hlavného mesta SR Bratislavy o vymedzení úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie, o spôsobe jeho platenia a spôsobe preukázania zastupiteľstvom mesta Bratislavy, vlastné Všeobecné záväzného nariadenie o vymedzení úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie, o spôsobe jeho platenia a spôsobe preukázania jeho zaplatenia, kde jednotlivé poplatky môžu, a asi spravidla budú nižšie, ako vo VZN hl. mesta Bratislava.

RegioJet nevracia Slovákom peňažné prostriedky za stornované cestovné lístky, alebo záchrana firmy na úkor cestujúcich zo Slovenska? !

07.04.2020

Môj príbeh so spoločnosťou RegioJet začal , rezerváciou cestovných lístkov Bratislava – Praha 6.5.2020 a späť Praha – Bratislava 10.5.2020, pričom som uhradil čiastku 103,60 EUR 5.3.2020. Ako na potvoru sa rozbehla pandémia u nás, aj v ČR, a na základe informácií, ktoré boli vtedy dostupné som zhodnotil, že v máji sa určite cestovať nebude. Dňa 18.3.2020 som [...]

Prečo len cca 22 percentná účasť  Slovenskej republike v eurovoľbách

05.06.2019

Všetci v EÚ, a hlavne u nás, plačú. Prečo je taká nízka účasť občanov v eurovoľbách? Preto lebo, ide o voľby, kde vás priamo nútia vybrať si stranu a zakrúžkovať dvoch preferovaných kandidátov. To je ale ten problém, lebo niektoré osobnosti, by si zaslúžili byť europoslancami , ale z pohľadu voliča kandidujú za stranu, ktorú oni voliť z princípu nebudú [...]

Červená pošta.

27.09.2018

Názov Červená pošta vznikol nie preto, že by v dnešnej dobe obsadili poštu komunisti. Ide o veľkú poštu v mestskej časti Petržalka v Bratislave, ktorá mala červenú farbu fasády ( ľudia ju tak začali volať ešte pred rokom 1989), v súčasnosti už má inú fasádu, ale pre občanov Petržalky je to stále Červená pošta. Prečo sa zaoberám Červenou poštou, [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 104275x
Priemerná čítanosť článkov: 2744x

Autor blogu

Kategórie