Založ si blog

Elektronická aukcia môže zlepšiť ekonomickú situáciu v správcovských spoločnostiach.

Bytový podnik Petržalka je správcovskou spoločnosťou a je potrebné ozdravenie v oblasti znižovania nákladov. Najmä v oblasti vynakladania nákladov na opravy a údržbu, kde je možné ísť cestou obstarávania tovarov, prác a služieb pomocou elektronickej aukcie, kde úspora môže byť bežne aj 30 percent. Netreba sa báť veľkých nákladov na elektronickú aukciu, na trhu je produkt, kde užívateľ zaplatí iba za zrealizovanú aukciu a to 10 € bez DPH. Systém je automatizovaný a v priebehu aukcie sa do neho nedá zasahovať, ani vyhlasovateľom aukcie, ani vlastníkom serverov, na ktorých elektronická aukcia prebieha. Jediným cieľom vyhlasovania aukcie je vysúťažiť najnižšiu cenu za tovary, práce a služby. Zavedenie elektronickej aukcie do procesu obstarávania tovarov, prác a služieb je zárukou transparentnosti a v neposlednom rade úspor na nákladoch Bytového podniku Petržalka.

Mám overenú informáciu, od Ing. Kesegha  predsedu Bytového družstva Petržalka, že elektronickú aukciu zavádzajú práve z dôvodov transparentnosti a znižovania nákladov na obstarávanie tovarov, prác a služieb . Elektronickú aukciu zavádzajú, aj keď im to neprikazuje žiadna legislatíva!

Ako podpredseda dozornej rady Bytového podniku Petržalka sa budem snažiť o zavedenie elektronickej aukcie v BPP a to z dôvodu  ušetrenia finančných  prostriedkov – náklady na správu a údržbu bytov v majetku MČ Petržalka , ale aj ostatných vlastníkov bytov, ktoré sú  v správe Bytového podniku Petržalka.

Na záver chcem podotknúť, že používanie elektronickej aukcie je nástroj na úsporu nákladov pre spoločnosti , nie len ktoré obstarávajú podľa zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní, ale aj pre ostatné obchodné a správcovské spoločnosti. Ako príklad slúži Bytové družstvo Petržalka. Dovoľujem si doporučiť, najmä správcovským spoločnostiam v oblasti správy bytov v rámci celej SR, aby uvedeným spôsobom nakladali hospodárne a transparentne  s finančnými prostriedkami, ktoré im zverili majitelia  na správu a údržbu bytov  .

RegioJet nevracia Slovákom peňažné prostriedky za stornované cestovné lístky, alebo záchrana firmy na úkor cestujúcich zo Slovenska? !

07.04.2020

Môj príbeh so spoločnosťou RegioJet začal , rezerváciou cestovných lístkov Bratislava – Praha 6.5.2020 a späť Praha – Bratislava 10.5.2020, pričom som uhradil čiastku 103,60 EUR 5.3.2020. Ako na potvoru sa rozbehla pandémia u nás, aj v ČR, a na základe informácií, ktoré boli vtedy dostupné som zhodnotil, že v máji sa určite cestovať nebude. Dňa 18.3.2020 som [...]

Prečo len cca 22 percentná účasť  Slovenskej republike v eurovoľbách

05.06.2019

Všetci v EÚ, a hlavne u nás, plačú. Prečo je taká nízka účasť občanov v eurovoľbách? Preto lebo, ide o voľby, kde vás priamo nútia vybrať si stranu a zakrúžkovať dvoch preferovaných kandidátov. To je ale ten problém, lebo niektoré osobnosti, by si zaslúžili byť europoslancami , ale z pohľadu voliča kandidujú za stranu, ktorú oni voliť z princípu nebudú [...]

Červená pošta.

27.09.2018

Názov Červená pošta vznikol nie preto, že by v dnešnej dobe obsadili poštu komunisti. Ide o veľkú poštu v mestskej časti Petržalka v Bratislave, ktorá mala červenú farbu fasády ( ľudia ju tak začali volať ešte pred rokom 1989), v súčasnosti už má inú fasádu, ale pre občanov Petržalky je to stále Červená pošta. Prečo sa zaoberám Červenou poštou, [...]

SR Bratislava Rada Bezpečnostná Zasadnutie Mimoriadne BAX

Šutaj Eštok odmieta, že by štátne funkcie boli odmenou pre darcov Hlasu

02.05.2024 13:24

Šutaj Eštok nevidí problém v tom, aby funkciu zastával niekto, kto podporil Hlas, ak spĺňa kvalifikačné kritériá.

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

Macron: Keby Rusko prelomilo front, je možné vyslať na Ukrajinu vojakov

02.05.2024 13:01

Štáty NATO podľa neho najprv tiež vylučovali vyslanie tankov a lietadiel na Ukrajinu, neskôr ale zmenili názor.

Sýria, Maar an-Numán, nemocnica, lekári bez hraníc

Rusko zbombardovalo nemocnicu v Sýrii, obviňujú krajinu príbuzní obetí aj vyšetrovatelia OSN

02.05.2024 12:46

Vyšetrovatelia OSN Rusko niekoľkokrát obvinili z páchania vojnových zločinov v Sýrii.

Ján Mazák

Poslanci odvolali Majerníka a Mazáka z funkcií členov Súdnej rady SR

02.05.2024 12:38

Opozícia i odvolávaní členovia to namietali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 104367x
Priemerná čítanosť článkov: 2747x

Autor blogu

Kategórie