Založ si blog

Školský rok začal. .. ?!

Všetci študenti zasadli do školských lavíc. V médiach odznieva, ako veľa učiteľov chýba, a ako vyštudovaní pedagógovia nemajú povinnosť nastúpiť po ukončení štúdia do škôl a atď.. Ministerstvo školstva podporuje duálne vzdelávanie a proklamuje, že v školstve chýbajú odborníci z praxe. Všeobecne, nie len v duálnom vzdelávaní. Vzniká tu  ale jeden paradox, v skutočnosti riaditelia niektorých škôl, ak nie všetci, sa boja prijať do zamestnania pracovníkov z praxe, majú určitú obavu, že skúsení praktici nespĺňajú všetky požiadavky na vzdelanie (dať možnosť doplniť si pedagogické vzdelanie), ďalej uprednostňujú mladých teoretikov, ako skúsených 50 a viac ročných praktikov. Menšia mzda pre mladých a väčšie nároky mzdové u starších. Tak nám upadá úroveň školstva, lebo skúsenosti, zručnosti a znalosti, ktoré by mohli odovzdať starší so získanou praxou vo firmách , tak urobiť  nemôžu , lebo pri výberových konaniach na post stredoškolského učiteľa resp. majstra odborného výcviku, nemajú šancu, spravidla sa im ani nedostane odpoveď, že ďakujeme a vybrali sme mladšieho uchádzača. Mladý teoretik učiteľ, ale aj starší učiteľ teoretik, vychová len ďalších teoretikov,  t. j. absolventov stredných škôl , ihneď nepoužiteľných pre trh práce.

RegioJet nevracia Slovákom peňažné prostriedky za stornované cestovné lístky, alebo záchrana firmy na úkor cestujúcich zo Slovenska? !

07.04.2020

Môj príbeh so spoločnosťou RegioJet začal , rezerváciou cestovných lístkov Bratislava – Praha 6.5.2020 a späť Praha – Bratislava 10.5.2020, pričom som uhradil čiastku 103,60 EUR 5.3.2020. Ako na potvoru sa rozbehla pandémia u nás, aj v ČR, a na základe informácií, ktoré boli vtedy dostupné som zhodnotil, že v máji sa určite cestovať nebude. Dňa 18.3.2020 som [...]

Prečo len cca 22 percentná účasť  Slovenskej republike v eurovoľbách

05.06.2019

Všetci v EÚ, a hlavne u nás, plačú. Prečo je taká nízka účasť občanov v eurovoľbách? Preto lebo, ide o voľby, kde vás priamo nútia vybrať si stranu a zakrúžkovať dvoch preferovaných kandidátov. To je ale ten problém, lebo niektoré osobnosti, by si zaslúžili byť europoslancami , ale z pohľadu voliča kandidujú za stranu, ktorú oni voliť z princípu nebudú [...]

Červená pošta.

27.09.2018

Názov Červená pošta vznikol nie preto, že by v dnešnej dobe obsadili poštu komunisti. Ide o veľkú poštu v mestskej časti Petržalka v Bratislave, ktorá mala červenú farbu fasády ( ľudia ju tak začali volať ešte pred rokom 1989), v súčasnosti už má inú fasádu, ale pre občanov Petržalky je to stále Červená pošta. Prečo sa zaoberám Červenou poštou, [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 104194x
Priemerná čítanosť článkov: 2742x

Autor blogu

Kategórie