Založ si blog

Developeri v Petržalke kontra doprava

V našej mestskej časti Petržalka vyrastú nové mrakodrapy. Majú ich začať realizovať okolo roku 2016. Vyrastie tu  administratívno-obchodný komplex a možno aj obytný, pod pracovným názvom Alfa Park, v časti medzi hrádzou, Einsteinovou ulicou a mostom Apollo. Uvedené je v súlade s dnes platným územným plánom zóny a je v poriadku, že developeri sľubujú riešenie verejných priestorov so sadovými úpravami, dopravné napojenie, vrátane cyklotrás a peších chodníkov.

Ale nedá sa prehliadnuť, že ide znova o zahusťovanie mestskej časti Petržalka, s dopadom hlavne na dopravnú priepustnosť ciest a hlavne mostov v smere z Petržalky, ale aj do Petržalky. Budúci zamestnanci, ako aj zákazníci, prípadne obyvatelia bytov v takýchto komplexoch, s veľkou pravdepodobnosťou nebudú naplno využívať na dopravu v súčasnosti budovanú električku do Petržalky. Je takmer 100 percentne isté, že budú väčšinou využívať autá. Takže dopravné napojenie bude znovu iba na jestvujúcu cestnú a mostnú infraštruktúru. Podľa môjho názoru je už dnes nesporné, že v Bratislave chýbajú minimálne jeden až dva mosty a to napojenie Petržalky smer Slovnaft a zdvojenie súčasného Prístavného mostu, ako sa uvažovalo. Z uvedeného je jasné, že do času, kedy nebudú vybudované nové mostné spojenia,  zahusťovanie rôznymi developerskými projektmi v Petržalke  sa bude zhusťovať doprava, a teda, súčasné  zápchy na mostoch budú pravdepodobne už permanentné.

Developerov nepovažujem za nepriateľov, sú potrební pre rozvoj Bratislavy. Ich potenciál je  potrebné využiť v prospech Bratislavy. Zapojiť ich do riešenia dopravnej infraštruktúry Bratislavy a Petržalky napríklad pomocou PPP projektov – t. j. Public Private Partnership (verejno-súkromné partnerstvo), ide o projekty spolupráce verejného sektora so súkromným, ktoré sú založené s cieľom efektívne zabezpečiť kvalitnú verejnú infraštruktúru a verejné služby.

RegioJet nevracia Slovákom peňažné prostriedky za stornované cestovné lístky, alebo záchrana firmy na úkor cestujúcich zo Slovenska? !

07.04.2020

Môj príbeh so spoločnosťou RegioJet začal , rezerváciou cestovných lístkov Bratislava – Praha 6.5.2020 a späť Praha – Bratislava 10.5.2020, pričom som uhradil čiastku 103,60 EUR 5.3.2020. Ako na potvoru sa rozbehla pandémia u nás, aj v ČR, a na základe informácií, ktoré boli vtedy dostupné som zhodnotil, že v máji sa určite cestovať nebude. Dňa 18.3.2020 som [...]

Prečo len cca 22 percentná účasť  Slovenskej republike v eurovoľbách

05.06.2019

Všetci v EÚ, a hlavne u nás, plačú. Prečo je taká nízka účasť občanov v eurovoľbách? Preto lebo, ide o voľby, kde vás priamo nútia vybrať si stranu a zakrúžkovať dvoch preferovaných kandidátov. To je ale ten problém, lebo niektoré osobnosti, by si zaslúžili byť europoslancami , ale z pohľadu voliča kandidujú za stranu, ktorú oni voliť z princípu nebudú [...]

Červená pošta.

27.09.2018

Názov Červená pošta vznikol nie preto, že by v dnešnej dobe obsadili poštu komunisti. Ide o veľkú poštu v mestskej časti Petržalka v Bratislave, ktorá mala červenú farbu fasády ( ľudia ju tak začali volať ešte pred rokom 1989), v súčasnosti už má inú fasádu, ale pre občanov Petržalky je to stále Červená pošta. Prečo sa zaoberám Červenou poštou, [...]

SR súdy Kuffovci napadnutie farmár POX

Pojednávanie s Kuffovcami bude pokračovať v júli

25.04.2024 13:18

Súdny proces pokračoval výpoveďou ďalšej svedkyne.

Most v Poprade

V Poprade hrozí, že skolabuje doprava. Pomôcť má bezplatná jazda po diaľnici okolo mesta

25.04.2024 12:45

Je to problém, ktorý trápi vodičov v Poprade už roky. Štvorprúdovka vedúca z centra mesta do Kežmarku sa pod železničným mostom zužuje do dvoch pruhov.

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 104185x
Priemerná čítanosť článkov: 2742x

Autor blogu

Kategórie