Založ si blog

Platené parkovanie v BA?

Všimli ste si , že hlavné mesto SR Bratislava pripravilo spoplatnenie parkovania pre občanov ? Ide o návrh Všeobecne záväzného nariadenia Hlavného mesta SR Bratislavy o vymedzení úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie, o spôsobe jeho platenia a spôsobe preukázania jeho zaplatenia. Napríklad rezident 30,00 € za rok 1 auto, ak vlastní 2. auto tak 100 násobok.
Dôchodcovia majú platiť z dôchodkov ďalší poplatok, a to keď väčšina už nemá ani na lieky a auto je pre nich prostriedok ako sa dostať k lekárovi, na nákup a pod. Mladé rodiny zaťažené hypotékou rátajú, či majú na sunar a auto potrebujú na návštevy lekárov , rozvoz detí do škôlok a škôl!
Riešiť problém s parkovaním, jeho spoplatnením, nezvýši počet parkovacích miest!
Skutočným riešení je vybudovanie nových parkovísk, nových parkovacích domov (priestor pre podnikateľov ) a vybudovanie záchytných parkovísk pre ľudí dochádzajúcich za prácou do Bratislavy. Nepovoliť výstavbu a prevádzku akýchkoľvek priestorov či už obytných, alebo slúžiacich na podnikanie bez vybudovania adekvátneho množstva parkovacích miest.
Mestské časti , ktoré pristúpili k predmetnému projektu spoplatnenia parkovania, si vypracujú, po schválení Všeobecného záväzného nariadenia Hlavného mesta SR Bratislavy o vymedzení úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie, o spôsobe jeho platenia a spôsobe preukázania zastupiteľstvom mesta Bratislavy, vlastné Všeobecné záväzného nariadenie o vymedzení úsekov miestnych komunikácií na dočasné parkovanie, o spôsobe jeho platenia a spôsobe preukázania jeho zaplatenia, kde jednotlivé poplatky môžu, a asi spravidla budú nižšie, ako vo VZN hl. mesta Bratislava.

RegioJet nevracia Slovákom peňažné prostriedky za stornované cestovné lístky, alebo záchrana firmy na úkor cestujúcich zo Slovenska? !

07.04.2020

Môj príbeh so spoločnosťou RegioJet začal , rezerváciou cestovných lístkov Bratislava – Praha 6.5.2020 a späť Praha – Bratislava 10.5.2020, pričom som uhradil čiastku 103,60 EUR 5.3.2020. Ako na potvoru sa rozbehla pandémia u nás, aj v ČR, a na základe informácií, ktoré boli vtedy dostupné som zhodnotil, že v máji sa určite cestovať nebude. Dňa 18.3.2020 som [...]

Prečo len cca 22 percentná účasť  Slovenskej republike v eurovoľbách

05.06.2019

Všetci v EÚ, a hlavne u nás, plačú. Prečo je taká nízka účasť občanov v eurovoľbách? Preto lebo, ide o voľby, kde vás priamo nútia vybrať si stranu a zakrúžkovať dvoch preferovaných kandidátov. To je ale ten problém, lebo niektoré osobnosti, by si zaslúžili byť europoslancami , ale z pohľadu voliča kandidujú za stranu, ktorú oni voliť z princípu nebudú [...]

Červená pošta.

27.09.2018

Názov Červená pošta vznikol nie preto, že by v dnešnej dobe obsadili poštu komunisti. Ide o veľkú poštu v mestskej časti Petržalka v Bratislave, ktorá mala červenú farbu fasády ( ľudia ju tak začali volať ešte pred rokom 1989), v súčasnosti už má inú fasádu, ale pre občanov Petržalky je to stále Červená pošta. Prečo sa zaoberám Červenou poštou, [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 104201x
Priemerná čítanosť článkov: 2742x

Autor blogu

Kategórie