Založ si blog

Starý most

Ako sme sa dozvedeli z médií, bude zrekonštruovaný Starý most v Bratislave. Následne bude vybudovaná električková trať do Petržalky.

Pekne to znie, ale nám starším, čo si pamätáme, že do Petržalky pôjde metro a potom rýchlodráha,  sa to zdá, ako rozprávka! Ale dúfame, že konečne s dobrým koncom!

Ak sa  podarí zrealizovať rekonštrukciu Starého mosta, tak na vybudovanie električkovej trate až po Janíkov dvor bude treba ďalšie peniaze (projekt, stavebné povolenie a samotná realizácia trate).Držíme palce, aby sa aj  to podarilo zrealizovať  Magistrátu hl. mesta Bratislava!

Dúfame, že nebudeme mať zrekonštruovaný Starý most, len ako odpočinkovú zónu (jeho funkčnosť pre peších a cyklistov), čo je  dobré a potrebné , ale iba koľaje na moste a na nich bude električka (jej funkčnosť, ako kaviareň s vyhliadkou na Dunaj) a to už až také dobré nie je.

Verme, že tento krát sa to konečne podarí a že  do Petržalky električke sa prejsť podarí!

Ešte raz, držíme palce, pri uskutočnení tak náročného diela, Magistrátu hl. mesta Bratislava a ďakujeme.

RegioJet nevracia Slovákom peňažné prostriedky za stornované cestovné lístky, alebo záchrana firmy na úkor cestujúcich zo Slovenska? !

07.04.2020

Môj príbeh so spoločnosťou RegioJet začal , rezerváciou cestovných lístkov Bratislava – Praha 6.5.2020 a späť Praha – Bratislava 10.5.2020, pričom som uhradil čiastku 103,60 EUR 5.3.2020. Ako na potvoru sa rozbehla pandémia u nás, aj v ČR, a na základe informácií, ktoré boli vtedy dostupné som zhodnotil, že v máji sa určite cestovať nebude. Dňa 18.3.2020 som [...]

Prečo len cca 22 percentná účasť  Slovenskej republike v eurovoľbách

05.06.2019

Všetci v EÚ, a hlavne u nás, plačú. Prečo je taká nízka účasť občanov v eurovoľbách? Preto lebo, ide o voľby, kde vás priamo nútia vybrať si stranu a zakrúžkovať dvoch preferovaných kandidátov. To je ale ten problém, lebo niektoré osobnosti, by si zaslúžili byť europoslancami , ale z pohľadu voliča kandidujú za stranu, ktorú oni voliť z princípu nebudú [...]

Červená pošta.

27.09.2018

Názov Červená pošta vznikol nie preto, že by v dnešnej dobe obsadili poštu komunisti. Ide o veľkú poštu v mestskej časti Petržalka v Bratislave, ktorá mala červenú farbu fasády ( ľudia ju tak začali volať ešte pred rokom 1989), v súčasnosti už má inú fasádu, ale pre občanov Petržalky je to stále Červená pošta. Prečo sa zaoberám Červenou poštou, [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 104218x
Priemerná čítanosť článkov: 2743x

Autor blogu

Kategórie