Založ si blog

Koniec sveta v roku 2012?

 

Veľa ľudí si kladie otázku ohľadom konca sveta v roku 2012 predpovedaného mayskou civilizáciou ako i ďalších koncov sveta predpovedaných ďalšími vizionármi ako Sibyla, Vanga , Nostradamus a mnoho ďalších.

Podľa všetkých znakov (v ekonomike, kultúre , morálke a atď.),  ktoré sa dejú vo vyspelej západnej spoločnosti majú určite v jednom pravdu a to, že sa udejú v roku 2012 zásadné zmeny.

Dovoľujem si vychádzať s poznania, že tu máme hospodársku, finančnú, alebo dlhovú krízu v podstate , ale ide hlavne o krízu sociálnu a morálnu.

Nakoľko naše sociálne cítenie , spolupatričnosť a empatia sa vytrácajú a sú nahradené neustálou honbou za mamonom. Mať nové a ešte lepšie, ba ešte sofistikovanejšie výrobky , áno to je motorom  konzumnej spoločnosti. Ale dokedy?

Vyčerpávajú sa prírodné zdroje na celom svete, neustále sa zvyšuje zvyšujúcou produkciou výrobkov environmentálne zaťaženie prostredia. Ale do kedy?

Finančné prostriedky sa akumulujú do rúk všemocných bankových inštitúcií a nadnárodných finančných skupín,  bohatí sú ešte bohatší a tzv. stredná vrstva sa stáva chudobnou a chudobná vrstva nezamestnanou a nakoniec bezdomovcami. Tým sa roztvárajú sociálne nožnice. Ale do kedy?

Morálna kríza je už permanentná, nakoľko je rovnosť šancí: buď oklamú teba, alebo ty oklameš a získaš, buď ťa okradnú, alebo ty okradneš a získaš, buď si úspešný, alebo si nikto, ba dokonca lúzer bez nároku na čokoľvek. 

Morálne hodnoty ako ľudskosť, pomoc slabšiemu, spolupatričnosť, sú vlastne považované za prejav slabosti. Ale do kedy?

Uvedené znaky úpadku našej spoločnosti sa prejavujú dennodenne, ale všetci sa snažíme tváriť , že nás sa to netýka. Bohužiaľ, keď sa nás to konkrétne dotkne osobne, aby sme si to uvedomili, býva spravidla už neskoro.

Vedci na základe množstva jadrových zbraní a klimatických zmien posúvajú pomyselnú ručičku na hodinách konca sveta, naposledy ich posunuli na  5 min. pred 12 hodinou (pomyselný koniec sveta) .

Na záver si dovoľujem konštatovať, že koniec sveta, v ponímaní úplného vymiznutia ľudí z povrchu zemského asi v roku 2012 nebude, ale nastanú zmeny a to môže byť pre jedných pozitívne a pre druhých negatívne, ale hlavne by sme mali zmeniť naše myslenie a to je to najťažšie. Už niekto v minulosti povedal, že rozmýšľanie bolí!

RegioJet nevracia Slovákom peňažné prostriedky za stornované cestovné lístky, alebo záchrana firmy na úkor cestujúcich zo Slovenska? !

07.04.2020

Môj príbeh so spoločnosťou RegioJet začal , rezerváciou cestovných lístkov Bratislava – Praha 6.5.2020 a späť Praha – Bratislava 10.5.2020, pričom som uhradil čiastku 103,60 EUR 5.3.2020. Ako na potvoru sa rozbehla pandémia u nás, aj v ČR, a na základe informácií, ktoré boli vtedy dostupné som zhodnotil, že v máji sa určite cestovať nebude. Dňa 18.3.2020 som [...]

Prečo len cca 22 percentná účasť  Slovenskej republike v eurovoľbách

05.06.2019

Všetci v EÚ, a hlavne u nás, plačú. Prečo je taká nízka účasť občanov v eurovoľbách? Preto lebo, ide o voľby, kde vás priamo nútia vybrať si stranu a zakrúžkovať dvoch preferovaných kandidátov. To je ale ten problém, lebo niektoré osobnosti, by si zaslúžili byť europoslancami , ale z pohľadu voliča kandidujú za stranu, ktorú oni voliť z princípu nebudú [...]

Červená pošta.

27.09.2018

Názov Červená pošta vznikol nie preto, že by v dnešnej dobe obsadili poštu komunisti. Ide o veľkú poštu v mestskej časti Petržalka v Bratislave, ktorá mala červenú farbu fasády ( ľudia ju tak začali volať ešte pred rokom 1989), v súčasnosti už má inú fasádu, ale pre občanov Petržalky je to stále Červená pošta. Prečo sa zaoberám Červenou poštou, [...]

pellegrini, korčok

Čo sa dialo po prvom dueli prezidentských kandidátov: Korčok hovoril o čudnej kampani, Pellegrini sa porovnával s Bidenom

19.03.2024 00:51

Pravda sledovala zákulisie prvej debaty dvoch najpopulárnejších uchádzačov o prezidentský post

Izrael / Tunel / Hamas /

Zástupca šéfa ozbrojeného krídla Hamasu je podľa USA po smrti

18.03.2024 23:29

Biely dom potvrdil smrť tretieho muža Hamasu Marwána Ísu.

pellegrini

Pellegrini o prezidentskej kampani: Očakáva od Matoviča podpásový útok?

18.03.2024 22:54

A ako vníma, že nedostal podporu od koaličného partnera SNS?

korčok

Korčok hodnotí kampaň. Ako chce mobilizovať voličov?

18.03.2024 22:44

Prezidentský kandidát jasne pomenoval, čo mu v kampani najviac prekážalo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 103753x
Priemerná čítanosť článkov: 2730x

Autor blogu

Kategórie