Založ si blog

Problém parkovania v Petržalke

  

Bežný obyvateľ Petržalky vlastniaci automobil nemá auto na podnikanie, ktoré bez problémov zaberajú miesta na parkovanie v obytnej zóne Petržalky. Ako to viem?

Stačí sa pozrieť z okna paneláku a na jednej ulici spočítate tak cca 10 firemných dodávok, ktoré tam parkujú po 18 tej hodine až do rána.

Prečo sa nespoplatní parkovania pre podnikateľov, ktorí nepodnikajú na území Petržalky, po 18 tej hodine?

Ďalšou kategóriou sú prechodne ubytovaní v prenajatých bytoch, kde v takom 3 izbovom byte sú v prenájme 5 aj šiesti 6 obyvatelia (študujúci a pracujúci v Bratislave), a samozrejme parkujúci na uliciach Petržalky, kde vidíte rôzne evidenčné čísla s celej SR, ktoré v nedeľu zaparkujú a stoja na mieste celý týždeň (s pravidla) a v piatok odchádzajú domov !

Spoplatnenie parkovania v Petržalke a prenájom parkovacích miest znemožní sociálne slabším parkovanie v blízkosti svojho bydliska. (Skomplikuje pre dôchodcov a mladé mamičky návštevu lekára a podobne).

Je to jednoduché riešenie problému, chudobnejší obyvatelia buď auto predajú (najmä sociálne slabší občania Petržalky – napríklad dôchodcovia), alebo budú parkovať niekde inde, ale kde?

Riešením je budovať parkovacie domy pre solventných, ďalej dať možnosť odkúpenia pozemkov pri obytných domoch  obyvateľom, aby si mohli dať vybudovať parkovacie miesta na vlastné náklady a nie odpredávať pozemky  developerom a iným podnikavcom.  Viem,  že väčšinu pozemkov má vo vlastníctve magistrát hl. mesta Bratislava, a preto tu by mala vzniknúť  koordinácia medzi magistrátom hl. mesta Bratislava a mestskou častou Petržalka pri riešení systému parkovania, nie len pri výstavbe veľkých projektov, ako električková trať a podobne.

Súhlasím  so spoplatnením druhého auta v domácnosti, ako i so spoplatnením parkovania firemných áut po 18-tej hodine a spoplatnením parkovania pre autá obyvateľov bývajúcich v Petržalských podnájmoch.

Predmetné sa dá docieliť vystavením parkovacích  preukazov pre občanov a podnikateľov Petržalky za určitý symbolický jednorázový  poplatok 1 x ročne, ktorý pokryje náklady na výrobu a ich evidenciu a kontrolu. Tak by sa dali ľahko rozlíšiť tí, ktorí majú právo parkovať  v uliciach Petržalky a tí ktorí môžu parkovať v uliciach Petržalky, po úhrade poplatku za parkovanie v našich uliciach.

RegioJet nevracia Slovákom peňažné prostriedky za stornované cestovné lístky, alebo záchrana firmy na úkor cestujúcich zo Slovenska? !

07.04.2020

Môj príbeh so spoločnosťou RegioJet začal , rezerváciou cestovných lístkov Bratislava – Praha 6.5.2020 a späť Praha – Bratislava 10.5.2020, pričom som uhradil čiastku 103,60 EUR 5.3.2020. Ako na potvoru sa rozbehla pandémia u nás, aj v ČR, a na základe informácií, ktoré boli vtedy dostupné som zhodnotil, že v máji sa určite cestovať nebude. Dňa 18.3.2020 som [...]

Prečo len cca 22 percentná účasť  Slovenskej republike v eurovoľbách

05.06.2019

Všetci v EÚ, a hlavne u nás, plačú. Prečo je taká nízka účasť občanov v eurovoľbách? Preto lebo, ide o voľby, kde vás priamo nútia vybrať si stranu a zakrúžkovať dvoch preferovaných kandidátov. To je ale ten problém, lebo niektoré osobnosti, by si zaslúžili byť europoslancami , ale z pohľadu voliča kandidujú za stranu, ktorú oni voliť z princípu nebudú [...]

Červená pošta.

27.09.2018

Názov Červená pošta vznikol nie preto, že by v dnešnej dobe obsadili poštu komunisti. Ide o veľkú poštu v mestskej časti Petržalka v Bratislave, ktorá mala červenú farbu fasády ( ľudia ju tak začali volať ešte pred rokom 1989), v súčasnosti už má inú fasádu, ale pre občanov Petržalky je to stále Červená pošta. Prečo sa zaoberám Červenou poštou, [...]

Julija Navaľná

Vláda v Kyjeve robí chybu. Väčšina Rusov nechce vojnu, len Putin áno, Ukrajinci to chápu, vyhlásila Navaľná

18.04.2024 13:28

Odpovedala, či považuje za jeden zo svojich cieľov nájsť spoločnú reč s vedením Ukrajiny.

Jaroslav Haščák

GP podľa Haščákovho advokáta potvrdila, že špeciálna prokuratúra sa nezmohla na férové preskúmanie obvinenia pre Gorilu

18.04.2024 13:23

Advokát finančníka dúfa, že čakanie na skutočné a nielen formálne prejednanie sťažnosti voči obvineniam v kauze sa nestane "čakaním na Godota".

Nemecko Halle Súdy Höcke AfD Proces Začiatok

Vplyvný politik Alternatívy pre Nemecko Höcke stojí pred súdom, dôvodom je zakázané nacistické heslo

18.04.2024 13:12

"Nacista, nacista," skandoval na Höckeho dav niekoľko stoviek demonštrantov, ktorí sa zhromaždili pred súdnou budovou.

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 104092x
Priemerná čítanosť článkov: 2739x

Autor blogu

Kategórie