Založ si blog

Ropovod – kontra Petržalka.

 

Vzniká tu problém a to ropovod cez Žitný ostrov, alebo cez mestskú časť Petržalka resp. mesto Bratislava.

Na základe oboznámenia sa s Uznesením Vlády SR č. 340 z 26. mája 2011, k informácii o stave prác na prepojení ropovodu Družba s rafinériou Schwechat (ropovod BSP) a o plnení Memoranda o porozumení a spolupráci v oblasti energetiky medzi Ministerstvom hospodárstva SR a Ministerstvom hospodárstva a práce Rakúska a na základe oboznámenia sa s podkladovým materiálom vypracovaným Ministerstvom hospodárstva SR o stave prác na prepojení ropovodu Družba s rafinériou Schwechat (ropovod BSP) a o plnení Memoranda o porozumení a spolupráci v oblasti energetiky medzi Ministerstvom hospodárstva SR a Ministerstvom hospodárstva a práce Rakúska – hlavne s mapovou časťou materiálu,

 je možné uviesť nasledovné:

 Uvedené materiály predznamenávajú trasovanie ropovodu, ktoré by spojilo rafinérie ÖMV a Slovnaft,  cez takzvaný  Mestský koridor resp. Karpatský koridor.

Mestský variant znamená úplný odklon z územia Žitného ostrova, ale znamená  možné ohrozenie vodných zdrojov na území  mestskej časti Petržalka. Pri trasovaní cez Karpatský koridor, ropovod by sa napojil na rakúsku stranu v území ohraničenom mestami Marcheg a Záhorská Ves. Napájací bod by bol v okolí Jablonice. Ale nás Petržalčanov sa bytostne dotýkajú varianty trás tzv. Mestského koridoru.

Na základe uvedeného chcem podporiť iniciatívu kolegyne poslankyne Eleny Pätoprstej , aby sa k predmetnej problematike zaujalo stanovisko aj v Miestnom zastupiteľstve Petržalka, ale na základe vypracovaných odborných posudkov znalcov na danú problematiku.

Igor Borotovský

poslanec MZ Petržalka

 

RegioJet nevracia Slovákom peňažné prostriedky za stornované cestovné lístky, alebo záchrana firmy na úkor cestujúcich zo Slovenska? !

07.04.2020

Môj príbeh so spoločnosťou RegioJet začal , rezerváciou cestovných lístkov Bratislava – Praha 6.5.2020 a späť Praha – Bratislava 10.5.2020, pričom som uhradil čiastku 103,60 EUR 5.3.2020. Ako na potvoru sa rozbehla pandémia u nás, aj v ČR, a na základe informácií, ktoré boli vtedy dostupné som zhodnotil, že v máji sa určite cestovať nebude. Dňa 18.3.2020 som [...]

Prečo len cca 22 percentná účasť  Slovenskej republike v eurovoľbách

05.06.2019

Všetci v EÚ, a hlavne u nás, plačú. Prečo je taká nízka účasť občanov v eurovoľbách? Preto lebo, ide o voľby, kde vás priamo nútia vybrať si stranu a zakrúžkovať dvoch preferovaných kandidátov. To je ale ten problém, lebo niektoré osobnosti, by si zaslúžili byť europoslancami , ale z pohľadu voliča kandidujú za stranu, ktorú oni voliť z princípu nebudú [...]

Červená pošta.

27.09.2018

Názov Červená pošta vznikol nie preto, že by v dnešnej dobe obsadili poštu komunisti. Ide o veľkú poštu v mestskej časti Petržalka v Bratislave, ktorá mala červenú farbu fasády ( ľudia ju tak začali volať ešte pred rokom 1989), v súčasnosti už má inú fasádu, ale pre občanov Petržalky je to stále Červená pošta. Prečo sa zaoberám Červenou poštou, [...]

Petr Pavel

Pavel: Názory na zahraničnú politiku by nemali narúšať vzťahy Čechov a Slovákov

16.04.2024 15:52

Česko začiatkom marca v reakcii na postoj SR k vojne na Ukrajine odložilo česko-slovenské medzivládne konzultácie.

Juraj Blanár

Blanár nepodporí možné sankcie, ktoré by zasiahli viac občanov SR ako Irán

16.04.2024 15:29

Ministri zahraničných vecí krajín EÚ majú rokovať o možnom uvalení sankcií na Irán v súvislosti s jeho víkendovým útokom na Izrael.

Podvod

Fanúšikovia hokeja, pozor. Neznámy páchateľ ponúka na internetovom portáli falošné lístky na MS

16.04.2024 15:11

Vystupuje pod rôznymi menami, s rôznymi telefónnymi číslami a uvádza odlišné bankové účty, na ktoré žiada zaslať peniaze.

Russia Ukraine War

Chýbali rakety, zničili elektráreň. Zelenskyj sa hnevá, že Ukrajine chýba ochrana, akú dostal Izrael

16.04.2024 15:07

Volodymyr Zelenskyj sa sťažuje, že Izraelu pomohli spojenci ochrániť vzdušný priestor pred útokom Iránu, ale od neba nad Ukrajinou dávajú ruky preč.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 38
Celková čítanosť: 104062x
Priemerná čítanosť článkov: 2738x

Autor blogu

Kategórie